KEK PISANG COKLAT SAYA

 ini lah hasilnya.. sedap!! lembut, x manis sangat dan gebu..
NAK RESEPI???

boleh.. ape salahnyer..

BAHAN2 NYA ADALAH:

150gm pisang lenyek (1 cawan , saye guna pisang emas, pisang berangan boleh jgk)
180gm tepung gandum di ayak tau (1 1/2 cawan)
170gm gula ising (1 cawan lebih skit)
120ml minyak masak (1/2 cawan)
3 bji telur
1 sudu teh ovalette
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh bikarbonat
1 sudu teh garam
1 sudu th esen pisang/vanilla (klu nk bubuh, klu x nak pun x pa)

Cara Buatnyer:

gaul sume bahan 5-7 minit (sampai betul2 sebati lah sumenyer)
masukkan dlm acuan
bakar 180 darjah selama 40 minit
tunggu dan TADA!!!! mest sedap!!

SELAMAT MENCUBA!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan